Prajitura cu piersici si bezea este desertul ideal pentru momentele cand doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu und esert aromat si gustos, dar totusi usor de preparat.
Separati albusul de galbenus de la toate cele 5 oua, iar peste galbenusuri puneti 200 gr zahar si zaharul vanilat si cu un mixer amestecati pana cand galbenusurile se albesc si isi maresc putin volumul.
Adaugati apoi uleiul, mixand mereu, apoi laptele, faina si la final praful de copt stins cu o lingurita de otet.
Puneti aluatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt si dati tava in cuptorul incins pentru 5-10 minute.
Taiati piersicile in 2 sau in 4 bucati.
Cand aluatul s-a intarit putin, scoatem tava din cuptor si aranjam fructele peste aluat apoi bagam iarasi tava in cuptor pentru inca 20-25 minute.
Intre timp bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar. Cand aluatul e copt scoateti tava din cuptor si puneti albusurile batute deasupra fructelor. Dati iarasi tava la cuptor 1 ora sau chiar 1 ora jumatate pana cand bezeaua deasupra va capata o culoare placuta, aramie, iar inauntru va fi alba si gumata.