- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajittura cu piper rosu este un desert aromat, delicios si foarte apetisant pe care trebuie sa il incercati si dvs!
Ingrediente
- 200 gr faina
- 3 linguri cacao
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita otet
- piper rosu
- 150 gr zahar brun
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 250 ml apa rece
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amesteca bine faina cu zaharul, cacaua, praful de copt, putina sare si putin piper rosu proaspat zdrobit. Se face o adancitura in mijloc si se pune uleiul, esenta de vanilie, otetul si apa si se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele si se obtine o ocompozitie omogena.
- Se toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptorul incins sa se coaca 40 de minute. Cand este gata, se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu frisca si se poate servi.