- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu visine si piersici o puteti prepara ori de cate ori aveti invitati multi la masa si pe care doriti sa ii surprindeti in mod placut.
Ingrediente
- 250 gr margarina
- 2 linguri smantana
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 150 gr zahar
- 2 oua
- piersici din compot
- visine fara samburi
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol se pun zaharul, praful de copt si faina, margarina, ouale si smantana si se amesteca bine. Aluatul obtinut se pune pe masa presarata cu faina si se framanta repede. O treime din coca obtinuta se inveleste intr-o folie de aluminiu si se pune la congelator.
- Visinele si piersicile se lasa la scurs intr-o sita. Se unge tava de copt cu margarina ?i apoi se tapeteaza cu hartie de copt. Tava se acopera cu aluatul ramas, peste care se asaza fructele taiate feliute, iar deasupra acestora se razuieste aluatul scos din congelator.
- Prajitura se coace , aproximativ 45 de minute, la 180°C, pana se rumeneste frumos, apoi se scoate si se transfera pe un gratar ca sa se raceasca.