- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Dana cu foi Lica trebuie sa o incercati, pentru ca este gustoasa, aromata si numai buna in zilele cand aveti pofta de un desert.
Ingrediente
- 100 gr caimac sau unt
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri pline miere de albine'50 gr nuci tocate
- coaja rasa de lamaie
- 2 foi Lica (de napolitana)
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-o cratita pe foc mic caimacul sau untul cu zaharul pudra si mierea de albine, amestecand continuu pana untul se topeste si crema se ingroasa. Se adauga nucile tocate si coaja rasa de lamaie, se omogenizeaza crema care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Se umplu cele 2 foi cu crema racita, se asaza deasupra o greutate, apoi se tine prajitura la rece cateva ore, de preferat peste noapte.