- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta prajitura este varianta perfecta daca doriti sa impresionati invitatii cu un desert delicios.Gustul intens si aromat cucereste pe toata lumea, iar aroma este cu siguranta, de neuitat.
Ingrediente
PENTRU PRAJITURA:
- 300 gr unt
- 400 gr zahar
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 plic zahar vanilat
- 3 albusuri de ou
- 400 gr faina alba
- 2 plicuri praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- un varf de cutit de scortisoara
- 85 gr cacao pudra
- 220 ml coca-cola
PENTRU DECOR:
- 150 gr gem de capsuni
- 150 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata cu lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru prajitura de ciocolată se amesteca într-un castron mare, 250 gr unt ÅŸi zahărul,până când se obtine un amestec pufos si cremos.
- Separat se bat spuma albusurile de ou cu putina sare, incorporand uleiul si zaharul vanilat. Se omogenizeaza si se adauga treptat amestecul de unt cu zahar, amestecand continuu pentru o omogenizare armonioasa.
- Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, cacaua, scortisoara si sarea, amestecand pana se omogenizeaza. Amestecul rezultat se adauga treptat peste cel de albusuri, amestecand usor cu o spatula si miscari lete de jos in sus. La final se adauaga 220 ml de coco cola, amestecand continuu,iar compozitia se toarna intr-o tava de prajituri unsa cu unt.
- Se baga tava in cuptorul incins pentru o ora, verificand din cand in cand.Cand prajitura este rumenita se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Cand prajitura este inca calda se intinde genul de capsuni si se lasa pana se raceste complet
- Intre timp se bate frisca lichida, pana se obtine o spuma ferma iar ciocolata se topeste la bain-marie. Cand tortul este rece se adauga frisca care acopera integral prajitura, iar cu ciocolata se fac decoruri, dupa preferinte.
- Tortul se da la rece pentru 3-4 ore apoi poate fi servit alaturi de o ceasca de ceai.