Prajitura de ciocolata cu aroma de portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura de ciocolata cu aroma de portocale este desertul potrivit pentru zilele cand doriti ceva dulce si cu un gust deosebit.Amestecul de portocale cu ciocolata este o reusita in bucatarie, mai ales la capitolul prajituri.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 125 gr unt
    • 225 gr zahar brun
    • 2 albusuri de ou
    • 150 ml frisca lichida
    • 175 gr faina
    • 1 plic praf de copt
    • 50 gr cacao pudra
    • sucul de la o portocala

    PENTRU GLAZURA:

    • 200 gr ciocolata cu aroma de portocale
    • 2 linguri cacao pudra
    • 150 ml frisca lichida
    • fructe de padure si frisca batuta pentru servire.

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se freaca untul cu zahatul brun pana cand se obtine o crema pufoasa.
  2. Se bat albusurile spuma cu putina sare, iar la final se adauga treptat frisca lichida, amestecand continuu, pentru omogenizare.Se dauaga treptat faina amestecata cu pliculetul de praf de copt si cacaua pudra, amestecand cu o spatula cu miscari lente de jos in sus.la final se adauga sucul de portocala. La final se incorporeaza untul frecat spuma cu zaharul.
  3. Se unde o tava de prajituri cu ulei sau cu hartie de copt, apoi se toarna amestecul peparat.Se baga tava in cuptorul incins si se coace 30-35 de minute, la foc moderat, fara a deschide usa cuptorului primele 25 de minute.
  4. Cand prejitura este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, timp in care se prepara glazura. Se amesteca ciocolata cu aroma de portocale, topita la bain-marie cu cacaua pudra si cu frisca lichida batuta spuma.
  5. Se toarna glazura peste prajitura care se da la rece pana cand glazura se intareste. In mometul servirii se feliaza si se decoreaza fiecare felie cu o lingurita de frisca si cateva fructe de padure.

Recomandari

Prajituri