- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura in dungi cu branza si piersici este foarte usor de preparat, fiind un desert foarte indragit de copii.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 300 gr zahar
- 150 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 150 ml ulei
- 1 praf de sare
- cate 1 lingura unt si faina pentru tava
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg branza de vaci
- 200 gr zahar
- 1 borcan (420 gr) compot de piersici jumatati, decojite
- 100 gr ciocolata
- 4 plicuri gelatina
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic gelatina incolora pentru tort
- 2 linguri zahar pudra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 15 portii
Timp de preparare 90 minute
- Pentru blat separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi zaharul treptat si bati in continuare pana se intareste bezeaua. Incorporezi aromele, galbenusurile si uleiul, alternand cu faina.
- Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava de aproximativ 25x35 cm, torni compozitia si coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.
- Pentru umplutura mixezi branza cu zaharul. Topesti ciocolata la bain-marie. Pui gelatina la inmuiat in 200 ml zeama de compot, apoi o dizolvi pe baie de aburi si o amesteci cu branza.
- Imparti compozitia in 2. Amesteci jumatate cu zaharul vanilat, iar in compozitia ramasa incorporezi cacaua si ciocolata topita. Umpli cate un cornet cu fiecare crema si decorezi blatul cu dungi albe si maro, apoi dai prajitura la rece pentru 30 de minute.
- Tai piersicile in felii si le repartizezi pe prajitura, apoi torni deasupra gelatina calduta, preparata cu zaharul pudra, conform instructiunilor de pe plic.