- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura insiropata cu fidea este un desert arabesc aromat si foarte gustos.
Ingrediente
- 230 gr fidea fina
- 100 gr branza akkawi sau mozzarella
- 125 gr zahar
- sucul de la 1 lamaie
- 1 pastaie de vanilie
- 60 gr unt+20 gr
- 3 linguri fistic
Instructiuni de preparare
- Se prepara mai intai siropul pentru care zaharul si 150 ml de apa se pun pe foc si, cand ajung la punctul de fierbere, se adauga sucul de lamaie si pastaia de vanilie taiata in doua. Se lasa totul la foc mic sa fiaba 10 minute.
- Doua servete curate de bucatarie se imbiba cu apa si se preseaza foarte bine. Apoi, intre cele doua servete se pune fideaua si se lasa asa 20 de minute sa se rehidrateze.
- O forma de cuptor se unge cu 20 gr unt si se repartizeaza jumatate din cantitatea de unt. Peste aceasta se pune branza si se acopera cu restul de fidea. Se topesc cele 60 gr de unt si cu o pensula se unge fideaua care serveste drept capac.
- Se da la cuptor pentru 20 de minute pana ce fideaua devine aurie. Se scoate din cuptor si se toarna sirop fierbinte. Se lasa 1 minut sa se imbibe si se presara cu fistic maruntit.
- orajitura insiropata se poate servi calda sau rece.