- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura intoarsa cu ananas este o prajitura aromata, usor de prepara si pe care o puteti servi calda sau rece cu o cupa de frisca sau de inghetata.
Ingrediente
- 4 oua
- 100 gr unt
- 200 gr zahar brun
- 1 conserva de rondele de ananas
- 10 cirese confiate, taiate jumatati
- 200 gr faina cernuta
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 200 gr zahar tos alb
- 1 lingura de unt topit
- 1 lingurita esenta de migdale
Instructiuni de preparare
- In tava in care veti coace prajitura puneti untul si lasati-l sa se topeasca. Dati tava la o parte de pe foc si presarati uniform zaharul brun, apoi asezati rondelele de ananas, astfel incat sa se acopere cat mai mult din partea de jos a tavii. In fiecare gol puneti cate o cireasa, apoi dati tava deoparte.
- Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea. apoi separati ouale in doua boluri. Intr-un castron mare, doar pana cand incepe sa se intareasca, adaugand apoi zaharul alb treptat, mixand bine ca sa se topeasca si ca spuma sa se intareasca. Intr-un castron mic, bateti galbenusul de ou la viteza mare pana cand incepe sa se deschida la culoare si sa se ingroase.
- Cu un tel, amestecati galbenusurile de ou cu faina, apoi albusurile batute spuma. Adaugati lingura de unt topit si esenta de vanilie, apoi turnati aluatul in tava, peste rondelele de ananas.
- Introduceti tava in cuptorul incins si coaceti 30-35 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati 20 de minute sa se racoreasca, apoi puneti peste tava platoul de servire si dintr-o miscare rasturnati prajitura si o puteti servi.