- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu fructe de padure este o prajitura racoritoare de primavara, gustoasa si aromata, pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 plic praf budinca de cacao
- 1 lingura smantana
- 9 linguri faina
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 8 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 8 oua
- 2 linguri cacao
- 8 linguri ulei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 gr fructe de padure congelate
- sare
- 3 linguri pesmet sau faina
PENTRU GLAZURA:
- 100 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata alba
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 30 portii
Timp de preparare 3 ore si 15 minute
Timp de coacere 35 minute
- Se bat albusurile spuma cu putina sare.Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana cand se topeste, apoi se adauga smantana, uleiul, praful de budinca, putina sare, vanilia, coaja rasa de lamaie si faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Cand compozitia s-a omogenizat, se adauga albusurile btute spuma, amestecand usor de jos in sus, cu o spatula de lemn.
- Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se presara uniform fructele dezghetate si tavalite prin faina sau pesmet. Se coace prajitura la foc mediu in cuptorul incins, timp de 35 de minute.
- Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit, se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie, impreuna cu frisca lichida. Prajitura se baga la frigider pentru 2 ore inainte de a o portiona si servi.