- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nes este o prajitura aromata, usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 100 gr zahar
- 1 lingura miere de albine
- 5 linguri lapte dulce
- 500 gr faina
- 2 oua
- 250 gr margarina
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 6 linguri nes
- 250 ml frisca lichida
- 1 lingura apa
- 200 gr nuci macinate
- 100 gr zahar pudra
- sare
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
PENTRU DECOR:
- 300 gr unt
- 300 gr ciocolata de manaj
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 24 de portii
Timp de preparare 8 ore
Timp de coacere 50 minute
- Intr-o cratita se topeste zaharul, mierea si margarina, apoi se adauga laptele si se ia vasul de pe foc.Dupa ce siropul de miere s-a racit, se adauga ouale, se amesteca, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se framanta putin aluatul si se imparte in 5 parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii de copt presarate cu faina, acte 10 minute fiecare.
- Pentru crema, se amesteca intr-un castron zaharul, esenta de vanilie, putina sare si nesul dizolvat in 100 ml de frisca lichida. Se toarna restul de frisca lichida, iar la final se incorporeaza nuca macinata.
- Pentru glazura, se topeste ciocolata de menaj, intr-un vas termorezistent, la cuptor. Se adauga apoi ciocolata racita in untul frecat spuma si se omogenizeaza compozitia.
- Se umple foile cu crema si se unge cu glazura de ciocolata. Prajitura se da la rece pana a doua zi, apoi se poate portiona si servi.