- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Inghetata falsa este o prajitura dulce si aromata, usor de preparat dar de mare efect.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr zahar
- 2 lingurite otet
- 1/2 plic praf de copt
- 6 oua
- 30 gr cacao pudra
- 75 gr faina
PENTRU CREMA:
- 1 lingura faina
- 200 ml lapte
- 100 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 200 gr unt
PENTRU GLAZURA DE SPUMA:
Instructiuni de preparare
ingredeinte pentru 14 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 20 minute
- Pentru blat se bat albusurile spuma cu putina sare si zaharul, se adauga apoi galbenusurile pe rand, faina in ploaie, praful de copt stins cu otetul si, la final cacaua. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul incins, la foc moderat, pentru 20 de minute.
- Intre timp, se prepara crema, amestecad galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si faina. Se pune cratita la foc mic si se amesteca continuu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se da cratita la o parte de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca crema cu untul frecat spuma, omogenizand compozitia.
- Pentru glazura de spuma se bat spuma albusurile cu zaharul, la bain-marie, timp de 10-15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Se asambleaza prajitura asezand blatul pe un platou, se intinde pe el crema, care se acopera cu spuma si se baga prajitura la frigider 2-3 ore.