Prajitura intoarsa cu piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura intoarsa cu piersici se prepara foarte usor si este desertul preferat al copiilor.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 5 piersici
    • 5 linguri zahar
    • scortisoara
    • 5 linguri fain?

Instructiuni de preparare

  1. Piersicile se spala, se curata de coaja si se taie felii care se pun intr-o forma rotun­da, tapetata cu hartie de copt.
  2. Se pregateste pandispanul pentru care se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi, amestecand usor, se presara cele 5 linguri cu faina si un varf de lingurita de scortisoara. Se toarna compozitia usor in forma pregatita ante­rior.
  3. Se da prajitura la cuptorul bine incins in prealabil si se lasa 30-35 de minute, apoi se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.
  4. Se scoate tava din cuptor si se rastoarna pe un platou. Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.

Recomandari

Prajituri