- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura intoarsa cu piersici se prepara foarte usor si este desertul preferat al copiilor.
Ingrediente
- 5 oua
- 5 piersici
- 5 linguri zahar
- scortisoara
- 5 linguri fain?
Instructiuni de preparare
- Piersicile se spala, se curata de coaja si se taie felii care se pun intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt.
- Se pregateste pandispanul pentru care se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, unul cate unul, si apoi, amestecand usor, se presara cele 5 linguri cu faina si un varf de lingurita de scortisoara. Se toarna compozitia usor in forma pregatita anterior.
- Se da prajitura la cuptorul bine incins in prealabil si se lasa 30-35 de minute, apoi se opreste focul si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.
- Se scoate tava din cuptor si se rastoarna pe un platou. Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.