- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Lucica este o prajitura aromata, dulce, de mare efect la mesele in familie.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Se ard 200 gr de zahar in care se pun nucile si se amesteca bine, apoi se rastoarna pe o farfurie unsa cu ulei. Nucile caramelizate cand sunt reci se piseaza si se dau deoparte.
- Se amesteca zaharul cu untul moale pana se obtine o crema albicioasa si cu volumul considerabil cresut, apoi se adauga treptat galbensusurile, oul intreg si batonul de vanilie si se fierbe totul la bain-marie pana se ingroasa. Se iavasul de pe foc si se adauga nucile caramelizate pisate, omogenizand bine compozitia.
- Cu crema obtinuta se ung foile, fara sa dam crema de la bain-marie jos pana nu se termina. Se impacheteaza prajitura cu hartie pergament si se baga la frigider 3-4 ore, de preferat peste noapte.
- Se desface prajitura si se pudreaza cu zahar si cu fulgi de nuca de cocos, apoi se poate portiona si servi.