Prajitura marmorata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura marmorata este o prajitura delicata si apetisanta pe care merita sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 225 gr unt
    • 450 gr  zahar pudra
    • 200 ml lapte
    • 450 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 4 linguri ciocolata topita

Instructiuni de preparare

  1. Se pune untul intr-un castron si se freaca cu lingura de lemn pana devine cremos. Se adauga, putin cate putin, zaharul pudra, apoi, pe rand, galbenusurile, amestecand dupa fiecare. Se subtiaza galbenusurile cu laptele turnat cate putin, amestecand mereu. Se adauga vanilia si faina, putin cate putin. Se obtine un aluat untos. Se bat albusurile spuma tare si se incorporeaza in aluat, amestecand usor.
  2. Se imparte compozita in doua si se pune in doua vase separate. in jumatate din cantitate se inglobeaza ciocolata topita.
  3. Se unge o forma inalta cu unt si se toarna o treime din crema ramasa alba, apoi se toarna crema cu ciocolata, alternand operatia pana se termina cele doua creme.
  4. Se pune forma in cuptorul cald si se coace la foc potrivit 1 ora.

Recomandari

Prajituri