- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura picanta etse o prajitura care desi pare imposibil de a fi servita la desert...este foarte gustoasa si satioasa.
Ingrediente
- 1 pachet foi de pandispan
- 100 gr frisca
- 500 gr rosii prunisoare
- 2 linguri zeama de limeta
- scortisoara
- piper macinat
- 250 gr mascarpone
- mix de fructe uscate
- 100 gr zahar
- 2 lingurite zeama de lamaie
- chimion
- chilli
Instructiuni de preparare
- Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare, apoi toaca-le marunt. Se pune pulpa rosiile intr-o cratita impreuna cu sucul de limeta si de lamaie, zaharul si cate un varf de cutit de condimente, apoi se lasa sa fiarba o ora, la foc moderat. Cand sosul este scazut se lasa sa se racoreasca.
- Pe un platou se asambleaza prajitura, alternand straturile de pandispan cu cele de crema, acoperind prajitura cu un strat de mascarpone batut cu frisca, si presarand deasupra mixul de fructe.
- Prajitura inainte de a fi feliata si servita se tine la rece cel putin 3 ore.