- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura imbracata in cocos este prajitura ideala pentru un moment de relax alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Sau de ce nu este desertul ideal pentru cei mai prichindei...
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 2 oua
- 2 linguri miere de albine
- 250 gr zahar
- 100 gr margarina
- 200 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 300 gr faina
PENTRU GLAZURA:
- 200 gr zahar
- 200 gr margarina
- 100 gr ciocolata
- 100 ml lapte
- esenta de rom
- 2 linguri cacao
- 200 gr fulgi de cocos
Instructiuni de preparare
- Pentru a prepara aluatul se mixeaza ouale cu zaharul si mierea de albine, apoi se adauga laptele, margarina si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine aluatul, apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Tava se baga in cuptorul incins in prealabil pentru 45 de minute, la foc mediu.
- Pentru glazura, se pun intr-o cratita laptele,zaharul, margarina taiata cubulete,ciocolata rasa si cacaua. Se fierbe totul pe foc mic pana se obtine un sirop omogen. La final se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.
- Prajitura se scoate din cuptor .iar dupa ce s-a racit se taie cuburi. Fiecare patratel de prajitura se tine cateva secunde in siropul de ciocolata, apoi se tavaleste in nuca de cocos.