- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de "Turnulet de ciocolata" este recomandata pentru petrecerile copiilor. Faptul ca fiecare are tortuletul lui ii va incanta si mai mult.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr margarina
- 100 gr ciocolata neagra
- 300 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 250 ml lapte dulce
- 4 oua
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 300 ml frisca lichida
- esenta de rom
PENTRU DECOR:
- bomboabe rotunde colorate
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului amesteci laptele cu zaharul, cacaua, ciocolata si margarina. Fierbi totul la foc mic pana se topesc, amestecand continuu. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la final, albusurile batute spuma. Cand adaugi albusurile compozitia o amesteci cu o spatule de lemn cu miscari de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt apoi o bagi in cuptorul incins pentru 50 de minute la foc mediu.
- Intre timp,prepari crema de ciocolata:razi ciocolata, si o topesti in frisca lichida la foc mic. Cand ciocolata este topita o iei de pe foc avand grija sa nu dea in clocot. O lasi sa se raceasca. adaugi esenta de rom si o mixezi pana cand capata o tetura spumoasa.
- Dupa ce blatul s-a racit, il tai patratele de marime medie.Imbraci fiecare bucata de prajitura in crema de ciocolata. Decorezi prajiturile cu bomboane viu colorate si cu fulgi de ciocolata rasa.