- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura zemoasa cu piersici este foarte buna, mai ales daca o serviti rece, cu o cupa de inghetata.
Ingrediente
- 6 piersici curatate, decojite si taiate
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 200 gr faina alba
- 200 gr zahar tos alb
- 50 gr zahar brun
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita sare
- 100 gr unt
Instructiuni de preparare
- Puneti pierisile taite pe fundul vasului de copt uns cu putin unt si stropiti-le cu esenta de migdale.
- Separat, amestecati intr-un castron faina cu zaharul alb, cel brun, scortisoara si sarea. Adaugati untul taiat cubulete si framantati cu mana pana obtineti un aluat nisipos.
- Presarati aluatul peste piersicile din tava, apoi introduceti tava la cuptor 45 de minute, pana cand crusta s-a rumenit. Cand este gata, scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi puteti servi.