- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajiturelele de Eccles sunt o delicatesa veche din Lancashire si au devenit renumite pentru cat de usoare, si crocante sunt. Acesasta reteta este imbunatatita cu mere calite usor, adaugate la umplutura traditionala de fructe uscate.
Ingrediente
- 2 mere mari, curatate, fara cotor, taiate cubulete
- 50 gr stafide brune
- 50 gr stafide aurii
- putina scortisoara macinata
- 75 gr unt
- 50 gr zahar brun dechis, moale
- 1 lingura coji de citrce glasate
- coaja rasa fin de la 1 lamaie
- 1 albus batut
- 1 pachet de foitaj de 400 gr
- zahar tos pentru decor
USTENSILE:
- tava de copt mare, tapetata cu unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de odihna 20 minute
Timp de coacere 30-40 minute
- Topiti 25 gr de unt intr-o cratita, la foc mediu, adaugati merele taiate cubulete si lasati sa se caleasca cateva minute, cat sa se inmoaie putin, apoi lasati-le sa se raceasca.
- Amestecati untul ramas cu zaharul brun, stafidele brune si cele aurii, coaja de citrice confiata, scortisoara si coaja rasa de lamaie. Omogenizati amestecul apoi incorporati-l in erele racite.
- Intindeti foietajul pana la grosimea de 2-3 mm. Taiati fie un disc de 30-35 cm fie 4 mai mici, cu ajutorul unei farfurii intinse sau al unei farfurii de desert, pentru discurile mici, apoi transefati discurile pe o planseta presarata cu faina.
- Cu lingura, asezati umplutura in mijloc, lasand o bordura lata. Taiati radial, de la margine spre umplutura, udati portiunile taiate cu apa si impaturiti in asa fel incant umplutura sa fie acoperita, apasand marginile una peste alta.
- Cu o paleta subtire asezati prajitura sau prajiturelele pe tava tapetata cu unt cu fata in sus.Aplatizati putin prajitura, incercand sa patrati forma rotunda. Bagati tava la frigider 20 de minute, pentru ca aluatul sa se odihneasca, apoi ungeti-l cu albus de ou batut si pudrati cu zahar. Taiati 6 fante in prajitura mare si 4 in cele mici.
- Coaceti prajitura 30-40 de minute, pana cand prajitura este crocanta si rumena. Taiati prajitura mai mare in felii si serviti-o calda sau rece cu frisca.