- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu miere si nuci trebuie sa o incercati pentru ca este foarte buna si aromata.
Ingrediente
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- sare
- apa
- faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr miere de albine
- 600 gr nuci rasnite
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale spuma. Se adauga apa cat incape in doua jumatati de coaja de ou, apoi uleiul si sarea si se amesteca bine. Se framanta cu atata faina cat e nevoie sa rezulte un aluat destul de tare. Se acopera aluatul si se lasa sa se odihneasca.
- Se amesteca nucile zdrobite cu mierea. Se intinde o foaie din aluat cat mai subtire. Se pune peste ea umplutura in strat uniform si se ruleaza strans. Se pune pe o tava bine unsa cu unt. Se unge ruloul pe deasupra cu putin unt. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste.
- Ruloul se taie rece in felii groase de 1 cm.