Rulada de bezea cu smochine si fistic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de bezea cu smochine si fistic este un desert rafinat si gustos, perfect la mesele festive.

Ingrediente

    • 180 gr zahar tos
    • 4 albusuri
    • 1 lingura otet alimentar
    • 1 1/2 lingura amidon de porumb
    • 70 gr fistic tocat
    • 150 gr smochine proaspete taiate sferturi
    • 5 linguri zahar pudra
    • 3 linguri rom
    • coaja rasa si zeama de la o portocala
    • 300 ml frisca lichida
    • 150 gr gem de smochine
    • 3 linguri coniac

Instructiuni de preparare

  1. Cu un mixer sau un tel, bateti albusurile spuma, adaugand zaharul treptat.Cand spuma devine lucioasa, adaugati fisticul si amidonul, omogenizand bine compozitia.
  2. Turnati bezeaua intr-o tava dreptunghiulara, tapetata ci hartie de copt, nivelati cu un cutit si coaceti bezeaua 15 minute, in cuptorul incins. Cand bezeaua este coapte, scoateti tava din cuptor si rastrunati foaia de bezea pe o hartie de copt presarata cu zahar pudra si rulati usor.
  3. Intre timp, intr-o craticioara pe foc mic, puneti smochinele, alcoolul, zeama si coaja de la portocala. Lasati sa se incalzeasca 2 minute, apoi adaugati jumatate din fistic si gemul de smochine, omogenizand bine. Desfaceti foaia de bezea si ungeti-o cu crema de smochine.
  4. Separat, bateti frisca spuma tare, apoi adaugati alcoolul si zaharul pudra. Amestecul obtinut asezati-l uniform peste compozitia de smochine, ruland strans. Presarati rulada cu fisticul ramas si bagati-o la frigider pana a doua zi cand o puteti portiona si servi.

Recomandari

Prajituri