- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulourile cu marmelada sunt un desert foarte usor de preparat, care ne scoate din incurcatura cand nu stim ce dulce sa gatim.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- marmelada
- 200 gr branza proaspata de vaci
- 200 gr unt
- sare
- 1 varf de cutit bicarbonat
- 1 ou
Instructiuni de preparare
- Bicarbonatul se amesteca cu faina, apoi se adauga untul, branza de vaci, sare, zahar, zahar vanilat si se framanta bine.
- Se face aluatul seara si se lasa pana dimineata la rece, apoi se intinde o foaie din care se taie dreptunghiuri potrivit de mari.
- Fiecare dreptunghi se umple cu marmelada, se ruleaza, se unge cu ou, se presara cu zahar si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. tava se baga in cuptorul incins, la foc moderat, pana cand rulourile se rumenesc frumos.
- Cand rulourile sunt gata, se lasa in tava pana se racesc complet, apoi se servesc.