- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarlota de piersici este un desert aromat de vara, foaret gustos si apetisant.
Ingrediente
- 250 gr piscoturi
- 1,5 kg piersici coapte
- 150 gr zahar
- 6 foi de gelatina
- 400 gr frisca
- 200 ml apa
- 3 linguri rom
- 4 piersici pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se asaza piscoturile de jur-imprejurul unei forme pentru tort. Se pun sa fiarba intr-o cratita zaharul cu apa si gelatina inmuiata inainte in 2 linguri de apa rece. Se fierbe acest sirop pana se topeste gelatina si se leaga.
- Se pastreaza 4 piersici frumoase. Restul de piersici se spala, li se scot samburii si se zdrobesc cu mixerul, apoi se paseaza prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu siropul racit si cu romul. 300 gr frisca se inglobeaza, lingura cu lingura, in sirop, amestecand usor dupa fiecare lingura.
- Se pune compozitia in forma tapetata cu piscoturi. Se pune forma cu compozitia in frigider si se lasa sa se intareasca bine. Se rastoarna sarlota pe un platou si se orneaza cu 100 gr frisca si cu felii de piersici crude.