- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste savarine delicioase trebuie sa le incercati pentru ca va va aduce aminte de anii copilariei, cand pentru multi savarina era desertul suprem.
Ingrediente
- 75 gr zahar
- zahar vanilat
- 2 oua
- 3 linguri apa calda
- 1 lignurita rom
- 75 gr faina
- 1 plic praf de budinca
- 1/2 plic praf de copt
- sare
PENTRU DECOR:
- zahar pentru caramel
- 1 cutie compot de ananas
- 100 ml apa
- 150 gr zahar
- 3 lingurite rom
- stafide
Instructiuni de preparare
- Se ia o tava cu forme de savarina, se pun in fiecare lacas cate 4 linguri de zahar si se arde, imbracand bine peretii formei.
- Se freaca ouale cu zaharul si apa calda pana devin spumoase si se albesc, amrindu-si in acelasi timp, considerabil volumul. Se adauga romul, praful de budinca si praful de copt, amestecand bine compozitia care se toarna in formele caramelizate. Se baga tava in cuptor, la foc moderat, sa se coaca 30 de minute.
- Se amesteca siropul din compotul de anans cu 100 ml de apa, 3 linguri rom si zahar vanilat, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, pana scade la jumatate.
- Se scot savarinele coapte din forme si se imbiba calde in sirop. Se garniseste mijlocul savarinelor cu bucati de anans din compot, scurse si amestecate cu zahar. Savarinele se decoreaza cu stafide tinute in rom si se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se pot servi.