- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spuma de ciocolata cu biscuiti este un desert racoritor de vara, aromat si pe placul tuturor, mai ales al copiilor.
Ingrediente
- 90 gr unt, la temperatura camerei
- 600 ml frisca lichida
- 5 gr gelatina
- 180 gr biscuiti simpli
- 400 gr ciocolata
- 50 ml lichior de cafea
PENTRU SERVIT:
- 3 linguri cacao
- 100 gr ciocolata cu lapte
PENTRU DECOR
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de fierbere 10 minute
Timp de asteptare 3 ore si 30 minute
- Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o forma. Se pun biscuitii in mixer si se macina pana devin praf, care se amesteca cu untul topit. Se ametseca bine, apoi se toarna amestecul inava, se niveleaza si se baga la frigider pentru jumatate de ora.
- Intre timp, ciocolata se pune la bain-marie sa se topeasca, dupa care se lasa 10 minute sa se racoreasca.
- Se bate frisca lichida cu mixerul, adaugand lichiorul de cafea si spre final ciocolata topita si racorita.
- Se dizolva gelatina in apa, dupa care se amesteca in compozitia de ciocolata. Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti, se niveleaza si se da la rece pentru 3 ore.
- Pentru servire, se toarna ciocolata topita si se presara bombonele pentru decor.