- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tiramisu este retata de succes pentru un desert desavarsit, pe placul tuturor si cu care nu veti da gres niciodata.
Ingrediente
- 500 gr mascarpone
- 200 rg zahar pudra
- 200 ml cafea
- cacao
- 5 galbenusuri
- 200 ml frisca lichida
- 50 ml brandy
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 6 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- 10 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- sare
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, freaca galbenusurile cu uleiul, faina cernuta impreuna cu cacaua, romul si praful de copt. Incorporeaza albusurile batute spuma si zaharul, apoi toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, pe care o coci in cuptorul icnins, la foc potrivit 20-25 de minute. Cand blatul este gata, scoate-l din cuptor si las-al sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi, pe orizontala.
- Intre timp, freaca zaharul cu galbenusurile si separat bate frisca lichida cu mascarponele. Amesteca cele doua compozitii si da la frigider pana se intareste putin.
- Insiropeaza blaturile cu cafeaua aromatizata cu brandy si acopera-le cu crema de mascarpone. presara deasupra cacaua cernuta si, cu ajutorul unui sprit decoreaza dupa preferinta. Baga prajitura la frigider pana adoua zi ca sa se aromatizeze, apoi o poti felia si servi.