- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tiramisu este un desert italinesc foarte gustos si bun, perfect in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 pachet piscoturi
- 100 ml cafea expresso
- 30 ml rom brun
- 4 oua
- putina sare
- 250 gr mascarpone
- 6 linguri zahar
- cacao pudra
- fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Faceti un espresso tare si aromat, lasati-l sa se raceasca, apoi adaugati romul.
- Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu praf de sare pana se itaresc, iar spuma obtinuta dati-o la rece.
- Mixati galbenusurile cu zaharul pentru a obtine o crema fina, apoi adaugati branza mascarpone. Dati si aceasta crema la rece.
- Inglobati in crema de galbenusuri spuma de albusuri, cu miscari verticale, de jos in sus. Incercati sa le omogenizati fara sa amestecati prea mult.
Incepeti sa montati tiramisu-ul, alternand straturi de piscoturi inmuiate in espresso cu straturi de crema, dupa care ornati cu cacao sau fulgi de ciocolata.
- Dati tiramisu-ul la rece pentru minim 3-4 ore si serviti-l rece.