Tiramisu- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tiramisu este un desert italinesc foarte gustos si bun, perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1 pachet piscoturi 
    • 100 ml cafea expresso
    • 30 ml rom brun
    • 4 oua
    • putina sare
    • 250 gr mascarpone
    • 6 linguri zahar
    • cacao pudra
    • fulgi de ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Faceti un espresso tare si aromat, lasati-l sa se raceasca, apoi adaugati romul.
  2. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu praf de sare pana se itaresc, iar spuma obtinuta  dati-o la rece.
  3. Mixati galbenusurile cu zaharul pentru a obtine o crema fina, apoi adaugati branza mascarpone. Dati si aceasta crema la rece.
  4. Inglobati in crema de galbenusuri spuma de albusuri, cu miscari verticale, de jos in sus. Incercati sa le omogenizati fara sa amestecati prea mult.
    Incepeti sa montati tiramisu-ul, alternand straturi de piscoturi inmuiate in espresso cu straturi de crema, dupa care ornati cu cacao sau fulgi de ciocolata.
  5. Dati tiramisu-ul la rece pentru minim 3-4 ore si serviti-l rece.

Recomandari

Prajituri