- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardeii cu ceapa si rosii sunt foarte gustosi si satiosi, fiind in acelasi timp salata delicioasa si satioasa.
Ingrediente
- 4 ardei grasi
- 1 ardei iute
- 1 ceapa de apa
- 2 rosii mari
- sare
- 2-3 linguri cu ulei de salata
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli ardeii, ii tai in patru, apoi feliute de 1-2 cm. Speli si cureti ceapa (alegi o ceapa de apa cu o forma alungita), o tai pe lat in rondele subtiri de 1/2 cm, o lasi in farfurie si presari cu sare. Lasi asa 2-3 minute, apoi speli ceapa si o scurgi in prosop.
- Asezi ceapa peste ardei, omogenizezi si pui deasupra feliute subtiri de rosii. Cureti un ardei iute de seminte si de nervuri, il tai felii subtiri, il presari peste salata.
- Stropesti amestecul cu ulei de salata, potrivesti de sare si servesti inainte de supa, cu paine proaspata. Salata poate fi servita si langa cartofi prajiti.