- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu porumb este o salata aperitv delicioasa, gustoasa si foarte apetisanta...
Ingrediente
- 200 gr mazare fina din conserva
- 200 gr porumb dulce din conserva
- 300 rg sunca presata
- 1 lingura mustar
- patrunjel verde
- 10 oua de prepelita
- 1 conopida
- zeama de lamaie
- sare
- ulei
Instructiuni de preparare
- Se fierb ouale in apa cu sare. Se opareste in apa cu sare conopida desfacuta in buchetele, in jur de 10 minute, dupa care se scurge, iar cand s-a racit se taie in bucati mai mici.
- Se curata ouale fierte de coaja, se feliaza, pastrand intregi 4 galbenucuri care se amesteca cu cu mustarul, zeama de lamaie si freaca cu telul pana se obtine o pasta fina. Se adauga ulei putin cate putin, pana se obtin zece linguri de maioneza, potrivind in acelasi timp gustul de sare.
- Se da mazarea intr-un clocot, iar porumbul se da sub jet de apa.
- Intr-un castron, se pune mazarea scursa, porumbul, conopida, sunca presata taiata cubulete si ouale feliate. Amesteca totul cu maioneza, decoreaza cu frunze de patrunjel verde apoi se poate servi.