- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata poloneza este foarte gustoasa, ea putand sa fie preparat si cu carne fiarta de pui sau curcan.
Ingrediente
- 500 gr morcovi
- 1 telina mica
- 2 castraveti murati
- 1 mar
- 200 gr maioneza
- 2 pastarnaci
- 500 gr cartofi roz
- 100 gr mazare congelata
- 2 oua
- 3 fire patrunjel verde
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Legumele spalate se pun la fiert separat, cu tot cu coaja, apoi se scurg de apa , se lasa sa se raceasca, iar cand sunt reci se curata de coaja.
- Ouale se fiert tari, apoi se curata de coaja, marul se decojeste si se cuarta de seminte si cotor. Toate legumele, puale si amrul se taie in cubulete mici.
- Se pun toate ingredientele intr-un castron, se adauga maioneza, se amesteca si se decoreaza cu patrunjel verde, si se da la frigider pentru o ora inainte de a servi.