- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu sos de mustar este o salata de post aromata si foarte gustoasa pe care trebuie sa o incercati macar in zilele de post.
Ingrediente
- 1 conopida mijlocie
- 1 ceapa
- 175 ml suc de rosii
- 2 linguri cu mustar
- 4-6 tije de patrunjel verde
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se desface conopida buchete mari, care se spala sub jet de apa, se lasa in vas mare acoperit cu apa rece si sarata. Dupa 15 minute se pune la fiert in apa care clocoteste, se fierbe la foc potrivit 10-12 min, se scoate in sita si se scurge.
- Se face un sos din: mustar subtiat cu suc de rosii, condimentat cu ceapa tocata fin, sare si piper macinat.
- Se pune conopida fiarta in castron adanc, se acopera cu sos, se decoreaza cu tije de patrunjel verde, spalate si uscate in prosop curat, si se serveste cu paine proaspata.