- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cod - Nimic mai sanatos si mai apetisant, decat o salata de cod proaspat cu multe legume . Salata de peste este usoara, hranitoare si sanatoasa!
Ingrediente
- 500 gr file de cod dezosat
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 50 gr seminte de pin
- 50 gr stafide
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Fileurile de cod se spala cu apa rece, apoi se pun la fiert intr-o cratita cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute, pestele se scurge de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se taie bucati mari.
- Se curata legumele de coaja,se spala si se taie morcovul rondele, cepa felii mari, iar dovlecelul felii mai mici.
- Se spala ardeii grasi, se curata de seminte si de cotor si se taie cuburi. Se inabusa toate legumele intr-o tigaie cu putin ulei si 100 ml apa. Dupa 5 minute, se scot legumele din tigaie si se pun inrt-un castron incapator.Se adauga semintele de pin,stafidele si bucatile de peste.
- Se potriveste gustul de sare si se amestea usor salata ca sa nu se faramiteze pestele, si se servets imediat, acrind, dupa preferinta, cu zeama de lamaie.