- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Trebuie sa incercati molustele cu maioneza ca sa va convingeti ca fructele de mare sunt delicioase alaturi de o maioneza picanta aromata.
Ingrediente
- 300 gr moluste (o conserva)
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- 200 ml ulei
- 1 lingura cu mustar
- 1/2 lamaie
- 4-5 frunze de salata verde
- 1 lingura cu smantana
- 2-3 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Scurgeti sucul molustelor, spalati-le in apa calduta si lasati-le in sita pentru 1/4 ora.
- Pregatiti o maioneza picanta: amestecati galbenusul crud cu galbenusul fiert, puneti peste amestec o lingura mare cu mustar, omogenizati. Turnati uleiul cate putin si faceti o maioneza obisnuita in care veti amesteca: usturoi tocat, zeama de lamaie si putina smantana.
- Decorati cupe adanci cu frunze intregi de salata, asezati in mijlocul cupelor moluste scurse, acoperiti cu maioneza, amestecati usor. Serviti ca aperitiv, cu felii de paine prajita si vin alb.