- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cele mai gustoase salate cu fructe de mare sunt cele cu carne de rac. Numai ca desi sunt gustoase si bogate in vitamine, se digera destul de greu.
Ingrediente
- 20 buc raci
- 1 radacina patrunjel
- 2 castraveciori
- 50 gr mazare
- 3 oua
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 leg patrunjel verde
- 200 ml ulei
- mustar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care clocoteste, apoi se adauga legumele.
- Cand racii sunt fierti, se scot din apa, si dupa ce s-au racorit putin se scoate carnea din codite, se toaca si se amesteca cu legumele fierte si tocate foarte marunt.
- Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert si 2 crude, se amesteca cu uleiul adaugat treptat, se adauga o lingurita de mustar, sare, piper si se amesteca foarte bine.
- Carapacea racilor se curata bine inauntru si se umple cu salata de legume amestecata cu maioneza. Se decoreaza cu salata ramasa si patrunjel verde tocat fin, dupa care se serveste.