- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata asortata este o salata aperitiv de post, pe care o puteti servi atat la pranz cat la o cina tarzie.
Ingrediente
- 4 andive
- 4 rosii
- 4 ardei (doi verzi, doi rosii) lungi
- busuioc
- sare
- 1 lingura cu mustar
- 1/2 lamaie
- 3 linguri cu ulei
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti andivele de frunzele vestede, le speli sub jet de apa rece, le tai felii subtiri de 1 cm, pe latul legumei,apoi asezi in castron si presari cu putina sare.
- Tai ardeii pe latul lor ca sa obtii rondele subtiri, pe care le pui in strat peste andive.
- Faci un sos din: mustar, 3 linguri de ulei de salata, sare si zeama de la 1/2 lamaie, omogenizezi si torni peste legume.
- Lucrezi cu o furculita inox de jos in sus, ca sa se amestece gustul legumelor. Tai rosiile felii subtiri, amesteci din nou salata. Presari deasupra marar tocat in amestec cu frunze de busuioc rupte marunt. Lasi salata la rece sau o servesti imediat, cu paine prajita.