- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de pui este o salata dietetica, racoritoare foarte gustoasa si plina de vitamine, ideala atat pentru zilele caniculare de vara cat si in cele geroase de iarna.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 2 morcovi
- sare
- ienibahar
- 1 telina
- 1/2 mar
- piper boabe
PENTRU MAIONEZA:
- 1 galbenus crud
- 1 galbenus fiert
- 1 lingurita mustar
- 250 ml ulei
- sare
- lamaie
Instructiuni de preparare
- Pune pieptul de pui la fiert in apa cu putina sare, 4 boabe de piper si tot atatea de ienibahar. Aduna spuma ori de cate ori este nevoie si, dupa ce a fiert scoate carnea si pastreaza zeama.
- Pentru maioneza, freaca galbenusurile cu putina sare si mustarul pana ce obtii o compozitie fina in care incorporezi treptat uleiul, apoi adauga zeama de lamaie, dupa gust.
- Da telina, morcovii si marul pe razatoarea mica si stropeste-le cu putina zeama de lamaie. Adauga maioneza si pieptul de pui taiat fasii. Amesteca, adauga sare si piper, dupa gust,amesteca apoi bag-o la frigider 1-2 ore inainte de a o servi.