Salata de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de pui este o salata dietetica, racoritoare foarte gustoasa si plina de vitamine, ideala atat pentru zilele caniculare de vara cat si in cele geroase de iarna.

Ingrediente

    • 1 piept de pui
    • 2 morcovi
    • sare
    • ienibahar
    • 1 telina
    • 1/2 mar
    • piper boabe

    PENTRU MAIONEZA:

    • 1 galbenus crud
    • 1 galbenus fiert
    • 1 lingurita mustar
    • 250 ml ulei
    • sare
    • lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pune pieptul de pui la fiert in apa cu putina sare, 4 boabe de piper si tot atatea de ienibahar. Aduna spuma ori de cate ori este nevoie si, dupa ce a fiert scoate carnea si pastreaza zeama.
  2. Pentru maioneza, freaca galbenusurile cu putina sare si mustarul pana ce obtii o compozitie fina in care incorporezi treptat uleiul, apoi adauga zeama de lamaie, dupa gust.
  3. Da telina, morcovii si marul pe razatoarea mica si stropeste-le cu putina zeama de lamaie. Adauga maioneza si pieptul de pui taiat fasii. Amesteca, adauga sare si piper, dupa gust,amesteca apoi bag-o la frigider 1-2 ore inainte de a o servi.

Recomandari

Salate