- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O salata exotica cu arome marocane...este ceva ce cu siguranat nu v-ati gandit...o salata cu scortisoara.Si oricat de ciudat pare aroma este imbietoare.
Ingrediente
- 250 gr cus-cus
- 250 ml supa de legume
- 100 gr branza feta
- 1 ardei gras rosu
- 1 rosie coapta
- 100 gr masline fara samburi
- 50 gr porumb din conserva
- frunze de menta
PENTRU SOS:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare si piper
- scortisoara macinata(optional)
Instructiuni de preparare
- Se fierbe supa de legume,iar dupa ce a dat in clocot se opreste focul si se adauga cus-cusul. Se acopera vasul cu un capac si se lasa 10 minute, dupa care se stropeste cu-cusul cu o lingura de ulei de masline si se amesteca energic pana se desface complet.
- Se pune cus-cusul intr-un bol de salata si se adauga ardeiul spalat si taiat cubulete, rosia decojita si fara samburi taiata marunt.Se pun maslinele, boabele de porumb, branza feta taiata cubulete si 3 frunze de menta proaspata tocate marunt.
- Separat se prepara intr-un bol mai mic sosul amestecand uleiul de masline cu zeama de lamaie adaugand dupa gust sare si piper si putina scortisoara.Se toarna sosul peste salata, se amesteca usor apoi se decoreaza cu frunze de menta proaspata.