- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata cu gratar de vitel este o delicatesa de neuitat in zilele caniculare de vara.Pentru ca gustul si aroma sa fie mai intense cel mai indicat este ca gratarul sa fie racit la frigider, rapid, astfel aromele sa nu iasa.
Ingrediente
- 600 gr cotlet de vitel
- 4 rosii
- 4 castraveti
- 2 ardei grasi galbeni
- 1 salata verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 rosii
- 4 castraveti
- 50 gr telemea
- 2 linguri ulei de masline
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala cotletele de vitel, se presara cu sare si piper, apoi se pun pe gratarul incins 20-25 de minute.
- Se s[ala legumele, se curata , apoi se taie cubulete care se pun impreuna intr-un bol incapator. Se spala salata verde frunza cu frunza, se scurge de apa, apoi se rupe fasii care se pun in castronul cu celelalte legume.
- Cotletul de vitel cand este gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie fasii care se adauga in bolul cu legume.Se adauga verdeata tocata marunt si cele 2 linguri de ulei de masline.
- Se amesteca usor salata, iar la final se da telemeaua pe razatoare si se potriveste gustul de sare si piper.
- Salata se serveste imediat alaturi de felii de paine prajita.