Salata de fructe- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de fructe este cel mai bun desert in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 3 piersici mari, coapte
    • 250 rg zahar pudra
    • 400 ml apa
    • 4 lignuri rom
    • 200 ml vin rosu
    • 6 caise coapte
    • 1 ananas mic
    • 12 prune uscate fara samburi
    • 6 smochine
    • 250 gr capsuni
    • boabele de la 1 ciorchine de struguri negri
    • 100 gr migdale taiate

Instructiuni de preparare

  1. Se lasa prunele uscate si smochinele la inmuiat o noapte, in vin rosu, cu pufin zahar. Se curafa piersicile si caisele, se taie in doua si se scot samburii.
  2. Se amesteca intr-o craticioara 200 gr zahar cu 400 ml apa si se pun la fiert. Se adauga piersicile si caisele si se fierb in clocote mici, 12 minute, pana se inmoaie. Se fierb prunele uscate pana se inmoaie si apoi se scurg.
  3. Se curata de coaja ananasul si se inlatura partea fibroasa. Se taie pulpa in bucati. Se spala capsunile si se scurg. Se pudreaza capsunile si ananasul cu zahar si se pun la rece. Se spala boabele de struguri.
  4. Se amesteca toate fructele si migdalele intr-un castron mare. Se parfumeaza salata de fructe cu rom si se serveste rece.

Recomandari

Salate