- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Panzanella - salata rece pe baza de paine este o salata de vara, foarte gustoasa si aromata.
Ingrediente
- 8 felii de paine veche
- 250 ml apa
- 100 ml ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 500 gr rosii cherry
- 1 castravete mic
- 4 linguri otet rosu
- tulpini telina
- 100 gr masline negre
- 50 gr capere
- 1 legatura busuioc proaspat
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol mic amestecati impreuna apa, uleiul de masline, jumatate din otet si ceva sare si piper. Turnati apoi amestecul peste cele 8 felii de paine veche, aflate intr-un alt vas, una langa alta. Asteptati ca paina sa inmagazineze tot lichidul: daca nu este suficient lichid mai adaugati putina apa.
- Intre timp taiati ceapa rosie in rondele in timp ce restul de vegetale se taie in cubulete (telina, castravetele, rosiile). Puneti totul intr-un alt bol apoi adaugati si maslinele (fara samburi), caperele si busuiocul, tocat marunt. Asezonati cu sare si cu piper.
- Intr-un vas mare, de servit, amestecati apoi usor painea inmuiata cu combinatia de legume, apoi lasati totul la marinat timp de o ora, la frigider.
Pont: daca nu aveti paine veche folositi paine proaspata, dar prajita.