- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru zilele de iarna cand doriti sa va aduceti aminte de vara si se mancarurile delicioase de vara va oferim o reteta de salata cu jumari, care , cu siguranta va fi pe placul dumneavoastra.
Ingrediente
- o mana de jumari
- 3-4 castraveti murati
- 500 gr cartofi
- 1 ceapa rosie
- 2-3 oua
- 150 gr mustar
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se spala bine cartofii cu apa rece, apoi se pun la fiert in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Dupa ce cartofii sunt fierti, adica se iinfige usor o furculita in ei, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Cand cartofii s-au racit, se curata de coaja si se taie cubulete care se pun intr-un castron incapator.
- Se adauga castravetii murati taiati rondele si ceapa rosie tocata julien. Se potriveste gustul de sare si piper si se amesteca usor.
- Separat, se fierb ouale in apa cu o lingurita de sare, pentru a nu se sparge. Dupa ce au fiert se lasa in apa rece cateva minute, pentru a se curata mai usor de coaja.
- Cand ouale sunt reci se curata de coaja si se taie felii care se pun in castronul cu celelalte ingrediente,adaugand la final jumarile.
- Salata se serveste cu sos de mustar si aromatizata usor cu patrunjel verde tocat fin.