- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cartofi cu sos verde este o salata satioasa si racoritoare de vara, pe care o puteti servi atat la micul dejun cat si la cina.
Ingrediente
- 500 gr cartofi mici
- 1 ceapa de apa
- 500 gr spanac
- 150 ml ulei
- 1 lingura cu mustar
- 2 linguri cu otet
- verdeata tocata
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli cartofii cu un burete aspru, ii pui la fiert in apa calda cu sare. Dupa 30 de minute ii scoti, ii cureti calzi, ii tai felii, ii asezi in castron si-i stropesti cu ulei. Cureti ceapa, o toci pestisori, o asezi peste cartofi.
- Spanacul spalat frunza cu frunza il rupi si il treci prin masina de tocat, iar sucul obtinut il pui in ibric si il fierbi 10 min.
- Din mustar, 2 linguri cu ulei si otet faci sosul, pe care il sarezi si il piperezi (dupa gust). Peste acest sos rastorni zeama de spanac, omogenizezi si adaugi verdeata tocata fin. Sosul obtinut il torni peste cartofi si ceapa.
- Omogenizezi, lasi la rece 1 ora si servesti in boluri mici asezate langa fiecare mesean, cu sau fara paine.