- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole verde cu masline este plina de vitamine, apetisanta si foarte racoritoare.
Ingrediente
- 1 kg fasole pastai
- 200 gr masline mari
- 2 ardei capia rosii
- 1 ceapa de apa
- marar si patrunjel tocate impreuna
- 1 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata fasolea de varfuri si codite, se rupe bucati mari de 3- 4 cm, se fierbe in apa care clocoteste timp de jumatate de ora. Se scoate in sita, se scurge si se raceste, apoi se trece in castron adanc.
- Se curata ardeii si ceapa, se spala, se taie rondele, se pun peste fasole. Se sareaza usor, apoi se amesteca peste acestea maslinele fara samburi, taiate felii. Se condimenteaza cu zeama de lamaie si verdeata tocata.
- Salata se omogenizeaza lucrand cu doua furculite, de jos in sus. Se lasa o ora la rece, se serveste cu paine proaspata de casa.