- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de ciuperci marinate este foarte gustoasa daca este servita rece, iar ouale pot lipsi, astfel incat salata sa fie de post.
Ingrediente
- 300 gr ciuperci proaspete champignon
- 1 lamaie
- 1 lingura cu mustar dulce
- 2 linguri cu ulei
- sare
- piper macinat
- marar si patrunjel tocate
- 3 oua fierte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 10 minute; timp de marinare 2 ore
- Curatati ciupercile de resturile de nisip si frunze, spalati in mai multe ape, inlaturati coditele pentru ca apa sa curete lamelele maronii. Scurgeti in sita, taiati felii subtiri, strangeti in castron si stropiti cu zeama de lamaie. Acoperiti castronul si lasati sa se marineze 2 ore la frigider.
- Scoateti ciupercile si adaugati in castron un sos facut din: mustar subtiat cu ulei, zeama de lamaie, sare, piper macinat si verdeata tocata.
- Curatati ouale, taiati felii subtiri sau sferturi, serviti langa salata cu felii de paine prajita si vin alb.