- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole boabe este cea mai econoomica si satioasa salata, avand un continut ridicat de fibre si minerale.
Ingrediente
- 250 gr fasole boabe
- 1 pastarnac
- 1 morcov
- 2 cepe de apa
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu otet
- sare
- verdeata tocata
- 1 gogosar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Alegi fasolea bob cu bob, o speli cu apa rece, o pui sa fiarba intr-o oala cu apa rece. Daca ai muiat-o peste noapte, ii arunci apa si o pui sa dea in clocot cu apa rece cat s-o acopere. Arunci apa clocotita, pui 3 masuri de apa rece peste fasole, fierbi la foc potrivit cu un morcov, 1 pastarnac, o ceapa si 1/2 lingurita de sare. (Sarea este necesara ca sa tina boabele intregi).
- Scoti legumele cand au fiert, le tai rondele. Scurgi fasolea cand bobul se desface usor, o amesteci cu sos de ulei, otet, sare, piper (sau ardei iute tocat fin), ceapa si patrunjel verde tocat.
- Omogenizezi de jos in sus, decorezi cu rondele de morcov si pastarnac, colorezi cu felii subtiri de gogosar si lasi la rece, apoi o servesti cu paine proaspata.