- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata picanta de peste este o salata aperitiv satios pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si ca fel principal la masa de pranz.
Ingrediente
- 500 gr cartofi (5-6 cartofi mijlocii)
- 100 gr masline
- 1 conserva de sardele (sau alt peste) in ulei
- 2 mere
- 2-3 catei de usturoi
- marar tocat
- 2 oua fierte tari
- 2 castraveti cornison mici
- 3 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti castravetii de coaja, ii tai felii subtiri si-i acoperi cu sare pentru 5 minute.
- Fierbi cartofii 30 de minute in coaja, ii cureti cat sunt calzi, ii tai cuburi mici si-i stropesti cu ulei. Amesteci cartofii cu usturoiul tocat, cu sardelele spalate in apa calda, curatate de oase si rupte bucati mici, cu feliile de castravete spalate si scurse in sita, cu masline fara samburi si felii de ou fiert tare. Amestecul il colorezi cu marar tocat.
- Omogenizezi salata folosind doua furculite pe care le misti de jos in sus. Cureti merele (folosesti mere acrisoare) de coaja si de seminte, le tai cuburi mici, le pui in salata si amesteci iar. Decorezi cu marar tocat, tii salata la rece o ora pentru ca gustul ingredientelor sa se amestece. Servesti in castronase mici, cu paine proaspata si vin alb sau rose.