- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de fasole boabe cu sos de mustar este o salata satioasa, plina de vitamine si fibre benefice pentru organism.
Ingrediente
- 250 gr fasole obodata (cu bob mare)
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 2 cepe mari
- 3 linguri cu ulei
- 2 linguri cu otet
- 1 gogosar
- marar tocat
- sare
- 2 linguri cu mustar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 1/2 ore
- Alegeti fasolea, spalati-o si fierbeti-o la foc mic cu trei masuri de apa (dupa ce-ati aruncat prima apa), cu o ceapa taiata in doua, 2 morcovi si 1 pastarnac intreg.
- Cand bobul se desface la apasare mai lasati sa fiarba jumatate de ora, apoi scurgeti de zeama si rasturnati in castron adanc.
- Faceti un sos din mustar frecat cu ulei, otet, sare si o ceapa tocata fin (frecata cu sare si spalata in apa rece). Omogenizati sosul, turnati peste fasole, amestecati usor, decorati cu felii de morcov si pastarnac si presarati marar tocat. Dati culoare cu felii de gogosar (crud sau murat).
- Lasati la rece salata si serviti cu paine de casa.