- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de legume cu scrumbie sarata este o salata aperitiv foarte gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 4 morcovi
- 4 cartofi fierti in coaja
- 1 mar
- 4-5 catei de usturoi
- 1 scrumbie sarata
- 3 linguri cu ulei de masline
- verdeata tocata (busuioc uscat si patrunjel verde)
- 10-14 masline fara samburi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati legumele. Fierbeti cartofii in coaja si 3 morcovi, pentru 1/2 ora in apa calda. Lucrati cu vasul acoperit.
- Curatati scrumbia de piele (daca este prea sarata tineti-o in apa calda o ora), taiati-o felii subtiri, strangeti in farfurie, apoi lasati-o deoparte.
- Curatati marul de seminte si de coaja, taiati-l cuburi sau felii subtiri, puneti peste scrumbie.
- Curatati cartofii fierti de coaja, taiati felii subtiri sau cuburi mici, strangeti in castron adanc, stropiti cu ulei de masline.
- Amestecati cu usturoi tocat, verdeata, felii de mar scrumbia taiata felii si un morcov crud dat pe razatoarea mica. Omogenizati folosind 2 furculite pe care le manevrati de jos in sus.
- Neteziti cu lama cutitului salata, decorati cu masline fara samburi si cu tije de patrunjel verde (daca aveti).
- Serviti salata cu felii subtiri de paine prajita.