- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Merele umplute cu salata de ton este ideea unu pranz delicios si aromat, in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 4 mere
- 1 cicoare
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- 1 lamaie mare
- 1 cutie ton in ulei
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala merele, se usuca cu servete absorbante, apoi se taie in jumatati. Se scoate miezul jumatatilor de mar si se stropesc in interior cu zeama de lamaie.
- Intr-un castron, se pune tonul cu tot uleiul din conserva, se adauga pulpa de mar tocata marunt, ceapa rosie si ardeiul gras maruntite. Se adauga patrunjel verde tocat marunt si cicoare taiata fasii.
- Se asezoneaza cu sare, piper, suc de lamaie, dupa gust, si se amesteca usor.
- Se umplu jumatatile de mar cu salata proaspat preparata, se decoreaza cu frunze de patrunjel verde, apoi se poate servi.